• Postural yoga med Christina Froh på Spa For Hjo.
  • Tina Froh yogar på en av bryggorna på strandpromenaden i Hjo.
  • Viryayoga med Christina Froh på Spa For Hjo.
  • Postural yoga med Christina Froh på Spa For Hjo.
  • Viryayoga med Christina Froh på Spa For Hjo.
  • Viryayoga med Christina Froh på Spa For Hjo.
  • Christina Froh yogar på en av bryggorna på strandpromenaden i Hjo.
  • Viryayoga med Christina Froh på Spa For Hjo.

Yoga och träning för ökad muskelbalans och mindre spänningar

Jag erbjuder postural träning samt två typer av yoga i min träningslokal på Spa For Hjo på Skövdevägen 19 i Hjo. Postural yoga är en lugn muskelbalanserande yogaform, som jag har utvecklat själv, och viryayoga är en dynamisk yogaform med fokus på ett säkert och skonsamt rörelseutförande. Under våren erbjuder jag även två kurser i rehabyoga. Det finns ett fåtal platser kvar på rehabyogan som startar den 8 april, se länk här nedanför.

Postural träning är en form av muskelbalanserande grundträning som hjälper dig att bli av med spänningar och smärta, så att du både kan röra dig på ett mer harmoniskt sätt i vardagen och få bättre effekt av din träning. Träningen består av en serie med enkla, precisa övningar som löser upp spänningar, förbättrar hållningen och gör dig mer stabil och rörlig. Det är grundträning som stärker och balanserar kroppen inifrån och ut. De posturala övningarna utförs stående, på alla fyra, sittande och liggande. Ordet postural kan härledas från det engelska ordet ”posture” som betyder just hållning.

Den posturala träningen har utvecklats av Markus Greus, som driver Optimumkliniken i Mölndal. Markus är legitimerad sjukgymnast, personlig tränare och posturalterapeut.

Postural yoga – mjuk yoga som ger avspänning och stabilitet

Postural yoga är en mjuk och skonsam yogaform som passar de flesta, även dig som har en del smärta och spänningar i kroppen. Yogapassen består av enkla yogaövningar, avspänningsövningar, styrkeövningar och andningsövningar, som löser upp spänningar och bidrar till att ta bort muskulära obalanser i kroppen. Övningarna utförs liggande, sittande och stående.

Den bärande tanken i den posturala yogan är att du steg för steg ska förbättra din hållning genom ökad kroppsmedvetenhet och rörelsekontroll. Du kommer att få bättre kontakt med dina djupa, stabiliserande muskler och dina viktbärande leder kommer efter hand att hamna i mer gynnsamma positioner.

I den posturala yogan använder vi väggar, golv, stolar, block, bälten, bolster, filtar och mjuka pilatesrullar för att du som deltagare ska kunna utföra alla övningar på ett kontrollerat sätt som känns bra för dig.

Viryayoga – anatomiskt genomtänkt yoga
med fokus på rörelseglädje

Viryayoga är en svenskutvecklad form av hatha yoga som är utformad på ett sätt som ska motverka skador och skapa en medvetenhet hos dig som yogautövare om hur du utför olika yogaövningar, asanas, på ett välgörande och hälsosamt sätt.

Yogaläraren Josephine Selander och dans- och idrottsnaprapaten Malin Flinck har tagit fram en rad olika systematiskt komponerade yogaserier som passar olika målgrupper. Jag erbjuder en nivå 1-2-klass, som är anpassad för nybörjare. Det innebär att vi på varje yogapass arbetar oss igenom ett flöde av yogarörelser i ett kontrollerat, lugnt tempo. Yogan passar även dig som yogat tidigare och som är nyfiken på att utveckla ditt sätt att yoga.

Rörelselära, yogafilosofi och glädje i skön förening

Under en viryayogaklass fokuserar vi alltid på ett biomekaniskt tema. Det innebär att du som deltagare får del av rörelsetekniker, som gör att du successivt ökar både dina kunskaper om och din känsla för hur du utför yogaövningar på ett sätt som gör din kropp starkare, rörligare och stabilare.

I viryayogan får du också ta del av små upplyftande, tankeväckande filosofiska teman som har en koppling till yogafilosofin. Det kan vara allt från citat från yogiska skrifter till enkla handfasta tips om andning, acceptans eller medveten närvaro.

Virya betyder entusiasm, energi eller kraft på det klassiska indiska språket sanskrit och tanken med viryayoga är just att den ska ge dig kraft och energi. Förhoppningen är att du ska känna dig glad och upplyft efter en viryayogaklass. Yoga är välgörande för kropp och själ – och det är roligt!

Kontakt


Christina Froh – 0702-11 86 09