Yoga digitalt eller på Spa For Hjo

B_05b_vridenutkatasana

Den 5 september startar Ta Forms yogagrupper igen. Träningen genomförs på måndagar, tisdagar och onsdagar. Du väljer om du vill delta på plats i träningslokalen på Spa For Hjo eller digitalt via en videolänk. Du kan även köpa ett digitalt yogapaket, där du får tillgång till 5 eller 10 inspelade yogapass via Youtubelänkar. 

Max 10 personer deltar i varje träningspass på plats. Du som vill, kan delta i träningspassen på hemmaplan via mötesplattformen Zoom. Du kopplar upp dig 10-15 minuter före varje träningspass via din dator och har sedan kontakt med mig, Tina Froh, under hela träningspasset. Du ser mig utföra alla yogarörelser, hör alla instruktioner och kan ställa frågor om det är något du undrar över. Pris: 1400 kronor för 10 yogapass eller 1 600 kronor för 12 yogapass

Den här terminen kallar jag rehabyoga nivå 2 för postural hathayoga nivå 1 och viryayoga för postural hathayoga nivå 2. Orsaken till detta är att jag har utvecklat dessa yogaflöden, så att de numera har ett liknande upplägg med en mix av anatomiskt genomtänkta yogarörelser och funktionshöjande och hållningsförbättrande posturala övningar, där du lär dig aktivera kroppens djupaste stabiliserande muskler på ett sätt som passar din kropp.

Du får gärna prova på träningen. Pris för 5 tillfällen: 800 kronor. Kontakta Tina Froh på telefon eller SMS 0702-11 86 09 eller via mail taform@froh.se om du är intresserad av att delta.

Funktionshöjande och hållningsförbättrande yoga

Den bärande tanken i Ta Forms yogagrupper är att du steg för steg ska förbättra din hållning och bli starkare och smidigare genom ökad kroppsmedvetenhet och rörelsekontroll. Du kommer att få bättre kontakt med dina djupa, stabiliserande muskler och dina viktbärande leder kommer efter hand att hamna i mer gynnsamma positioner.

Tre typer av yoga erbjuds:

Rehabyoga. Rehabyogan består av ett flöde av yogarörelser som utförs i ett lugnt tempo med hjälp av olika redskap, som stolar, bolster, yogaband och klossar. Under passen får du även jobba med enkla andnings- och avslappningsövningar – och posturala övningar som aktiverar kroppens djupaste, stabiliserande hållningsmuskler.

Träningspass:

  • Måndagar kl. 18.00-19.15. Lediga platser: 2 platser + digitala platser

Postural yoga. Erbjuds i två nivåer, nivå 1 och nivå 2. Det är en mjuk och skonsam yogaform som passar de flesta, även dig som har en del smärta och spänningar i kroppen. Yogapassen består av enkla, stärkande yogaövningar, avslappningsövningar och andningsövningar, som löser upp spänningar och bidrar till att ta bort muskulära obalanser i kroppen. Övningarna utförs liggande, sittande och stående och vi använder vi väggar, golv, stolar, block, bälten, bolster, filtar och mjuka pilatesrullar för att du som deltagare ska kunna utföra alla övningar på ett kontrollerat sätt som känns bra för dig.

Träningspass:

  • Måndagar kl. 19.30-20.45, nivå 2.  Lediga platser: 7 platser + digitala platser
  • Tisdagar kl. 19.30-20.45, nivå 1. Lediga platser: 1 plats + digitala platser
  • Onsdagar kl. 17.30-18.45, nivå 2. Lediga platser: 2 platser + digitala platser

Postural hathayoga. Erbjuds i två nivåer, nivå 1 och nivå 2. Postural hathayoga är en vidareutveckling av viryayoga, som är en svensk yogaform som är utformad med målet att motverka skador och skapa en medvetenhet hos dig som yogautövare om hur du utför olika yogaövningar på ett välgörande och hälsosamt sätt. Fokus läggs på ett säkert och skonsamt rörelseutförande.

Under varje pass arbetar vi oss igenom ett flöde av yogarörelser i ett kontrollerat, lugnt tempo. Du får den vägledning du behöver för att kunna utföra alla övningar på ett sätt som passar din kropp. Under ett yogapass utforskar vi även kroppen med hjälp av funktionshöjande och hållningsförbättrande posturala övningar. Vid behov används klossar och stolar för ”att höja golvet” så att du kan sträcka ut dina muskler på ett avspänt sätt och placera dina leder i stabila positioner. Därutöver behöver du ha tillgång till ett yogaband eller ett skärp och ett bolster eller en avlång, lite fastare kudde (finns att låna på plats). Yogapassen inleds med en andningsmeditation och avslutas med avspänning.

Träningspass:

  • Tisdagar kl. 18.00-19.15, nivå 1. Lediga platser: 2 platser + digitala platser
  • Onsdagar kl. 19.00-20.30, nivå 2. Lediga platser: 8 platser + digitala platser

Yoga med Tina Froh via Youtube när du vill under tre månader!

Vill du hellre träna när som helst när det passar dig, kan du ta del av Ta Forms inspelade yogapass via Youtube. Du bokar 5 eller 10 yogapass, som du har fri tillgång till under tre månader.

Pris: 800 kronor för 5 yogapass eller 1 400 kronor för 10 yogapass

Intresserad? Kontakta Tina Froh på telefon eller SMS 0702-11 86 09 eller via mail taform@froh.se.

Dela denna sida