Yoga digitalt eller på Spa For Hjo

B_05b_vridenutkatasana

Vecka 6 startar alla Ta Forms yogagrupper igen. Träningen genomförs vid tolv olika tillfällen på måndagar, tisdagar och onsdagar. Du väljer om du vill delta på plats i min träningslokal på Spa For Hjo eller digitalt via en videolänk. Du kan även köpa ett digitalt yogapaket, där du får tillgång till 5 eller 10 inspelade yogapass via Youtubelänkar. 

På grund av den pågående coronapandemin kan max sex personer delta i varje träningspass på plats. Du som vill, kan delta i träningspassen på hemmaplan via mötesplattformen Zoom. Du kopplar upp dig 10-15 minuter före varje träningspass via din dator och har sedan kontakt med mig under hela träningspasset. Du ser mig utföra alla yogarörelser, hör alla instruktioner och kan ställa frågor om det är något du undrar över.

Pris: 1 300 kronor för 10 gånger och 1 500 kronor för 12 gånger

Funktionshöjande och hållningsförbättrande yoga

Den bärande tanken i Ta Forms yogagrupper, som leds av Tina Froh, är att du steg för steg ska förbättra din hållning och bli starkare och smidigare genom ökad kroppsmedvetenhet och rörelsekontroll. Du kommer att få bättre kontakt med dina djupa, stabiliserande muskler och dina viktbärande leder kommer efter hand att hamna i mer gynnsamma positioner.

Tre typer av yoga erbjuds:

Postural yoga. Erbjuds i två nivåer, nivå 1 och nivå 2. Det är en mjuk och skonsam yogaform som passar de flesta, även dig som har en del smärta och spänningar i kroppen. Yogapassen består av enkla, stärkande yogaövningar, avslappningsövningar och andningsövningar, som löser upp spänningar och bidrar till att ta bort muskulära obalanser i kroppen. Övningarna utförs liggande, sittande och stående och vi använder vi väggar, golv, stolar, block, bälten, bolster, filtar och mjuka pilatesrullar för att du som deltagare ska kunna utföra alla övningar på ett kontrollerat sätt som känns bra för dig.

Träningspass:

  • Måndagar kl. 19.30-20.45, nivå 2. Det finns 2 platser kvar och det finns möjlighet att prova på träningen vid några enstaka tillfällen.
  • Tisdagar kl. 19.30-20.45, nivå 1. Det finns 1 plats kvar och det finns möjlighet att prova på träningen vid några enstaka tillfällen.
  • Onsdagar kl. 17.30-18.45, nivå 2. Det finns 2 platser kvar och det finns möjlighet att prova på träningen vid några enstaka tillfällen.

Rehabyoga. Erbjuds i två nivåer, nivå 1 och nivå 2. Rehabyogan består av ett flöde av yogarörelser som utförs i ett lugnt tempo med hjälp av olika redskap, som stolar, bolster, yogaband och klossar. Under passen får du även jobba med enkla andnings- och avslappningsövningar – och posturala övningar som aktiverar kroppens djupaste, stabiliserande hållningsmuskler.

Träningspass:

  • Måndagar kl. 18.00-19.15, nivå 1. Det finns 3 platser kvar och det finns möjlighet att prova på träningen vid enstaka tillfällen.
  • Tisdagar kl. 18.00-19.15, nivå 2. Det finns 1 plats kvar och det finns möjlighet att prova på träningen vid några enstaka tillfällen.

Viryayoga. Viryayoga är en dynamisk yogaform, där fokus läggs på ett säkert och skonsamt rörelseutförande. Det är en svenskutvecklad form av hathayoga. Ta Forms viryayogapass är anpassade för nybörjare, men passar även dig som yogat tidigare och är nyfiken på att få mer kunskap om yoga och vill utveckla ditt sätt att yoga.

Under varje pass arbetar vi oss igenom ett flöde av yogarörelser i ett kontrollerat, lugnt tempo. Du får den vägledning du behöver för att kunna utföra alla övningar på ett sätt som passar din kropp. Vid behov används klossar och stolar för ”att höja golvet” så att du kan sträcka ut dina muskler på ett avspänt sätt och placera dina leder i stabila positioner. Därutöver behöver du även ha tillgång till ett yogaband eller ett skärp och ett bolster eller en avlång, lite fastare kudde. Yogapassen inleds med en andningsmeditation och avslutas med avspänning.

Träningspass:

  • Onsdagar kl. 19.00-20.30. Det finns 3 platser kvar och det finns möjlighet att prova på träningen vid några enstaka tillfällen.

Yoga med Tina Froh via Youtube när du vill under tre månader!

Vill du hellre träna när som helst när det passar dig, kan du ta del av Ta Forms inspelade yogapass via Youtube. Du bokar 5 eller 10 yogapass, som du har fri tillgång till under tre månader.

Pris: 800 kronor för 5 yogapass eller 1 300 kronor för 10 yogapass

Intresserad? Kontakta Tina Froh på telefon eller SMS 0702-11 86 09 eller via mail taform@froh.se.

Dela denna sida