Från rullstolsburen till postural tränare – på mindre än ett år!

7 maj 2017

Livet blir inte alltid som man har tänkt sig. Men om man väljer att se möjligheterna i det som händer, kan stora livsutmaningar bli starten på något helt nytt.

  • Om jag inte hade haft påtagliga höftbesvär hade jag förmodligen inte fått tipset att söka kontakt med posturalterapeuten Markus Greus av en av mina kursdeltagare, när jag höll i en kurs i funktionell träning på Lillsveds folkhögskola för fem år sedan.
  • Om jag inte hade upplevt skillnaden mellan postural träning och annan träning hade jag sannolikt inte valt att lägga ner tusentals timmar på att försöka arbeta bort alla mina muskelspänningar med olika alternativa träningsmetoder och skaffa mig djupare förståelse för hur kroppen fungerar.
  • Om jag inte hade hittat, provat och utvecklat så många enkla kroppsövningar hade jag nog aldrig blivit egen företagare. Jag har alltid kunnat arbeta med kommunikation och träning på ett utvecklande sätt inom ramen för olika uppdrag och anställningar, så jag såg ingen vits med att starta eget. Förrän jag insåg att jag skulle kunna hjälpa andra att bli av med spänningar och smärta.
  • Om jag inte hade fått så bra effekt av modifierade yogaövningar hade jag troligen aldrig tagit steget till att bli yogalärare. Jag kände inget behov av att leda yoga, för jag var ju ledare och utbildare i så många andra träningsformer. Yoga var under många år mitt eget personliga andrum, mitt eget återhämtningsverktyg.
  • Om jag inte hade lärt mig att utföra så många posturala övningar hade jag förmodligen inte haft en så stabil, smärtfri och väl fungerande kropp som jag har idag, knappt ett år efter min höftoperation och jag hade definitivt inte valt att bli postural tränare.

Men nu har allt det här hänt och jag har tagit flera steg vidare in i en ny fas i livet, som företagare, yogalärare och postural tränare. Dessutom kan jag gå obehindrat igen, vilket är fantastiskt! Jag var ju faktiskt delvis rullstolsburen för ett år sedan..!

Prova postural träning – det gör skillnad!

Jag började utbilda mig till postural tränare på Optimumkliniken i Mölndal sista helgen i januari i år och gick steg 2 i Markus Greus nyutvecklade utbildning till diplomerad postural tränare den 22-23 april.

Vill du veta vad postural träning är, rekommenderar jag dig att titta på filmen med min intervju med Markus Greus här intill. I filmen visas flera exempel på posturala övningar.

Den 24 maj kör jag i gång postural träning i grupp på Spa For Hjo. Är du nyfiken på den här typen av träning och bor i eller i närheten av Hjo, så är du välkommen att anmäla dig till ett eller flera av vårens fyra posturala träningspass. Du hittar all information du behöver om den posturala träningen i min kalender här på froh.se/taform.

Har du ingen möjlighet att vara med på mina posturala vårpass är du välkommen till Hjo under årets hälsovecka den 26-30 juli. Då kör jag nämligen två posturala träningspass, onsdagen den 26/7 och söndagen den 30/7. I höst blir det postural träning på Spa For Hjo på tisdagskvällar.

Jag har fått tillbaka både rörelseförmågan och träningslusten med hjälp av postural träning. Det här är verkligen träning som gör skillnad! Jag är SÅ tacksam för det!

Vi hörs!

Tina 🙂