• Postural yoga med Christina Froh på Spa For Hjo.
  • Tina Froh yogar på en av bryggorna på strandpromenaden i Hjo.
  • Viryayoga med Christina Froh på Spa For Hjo.
  • Postural yoga med Christina Froh på Spa For Hjo.
  • Viryayoga med Christina Froh på Spa For Hjo.
  • Viryayoga med Christina Froh på Spa For Hjo.
  • Christina Froh yogar på en av bryggorna på strandpromenaden i Hjo.
  • Viryayoga med Christina Froh på Spa For Hjo.

Yoga för ökad muskelbalans och mindre spänningar

Jag erbjuder tre typer av yoga i min träningslokal på Spa For Hjo på Skövdevägen 19 i Hjo, digitalt via den kostnadsfria mötesplattformen Zoom och via inspelade filmer på Youtube, som du får tillgång till via länkar. Postural yoga är en lugn muskelbalanserande yogaform, som jag har utvecklat själv. Rehabyogan, som också är inriktad på hållning och muskelbalansering, består av ett flöde av yogarörelser som utförs i ett lugnt tempo med hjälp av olika redskap. Postural hathayoga är en dynamisk yogaform med fokus på ett säkert och skonsamt rörelseutförande. 

Vårens yoga startar den 8 januari. Max tio personer kan delta i varje träningspass på plats. Du som vill kan delta i träningspassen på hemmaplan via mötesplattformen Zoom. Du kopplar upp dig 10-15 minuter före varje träningspass via din dator och har sedan kontakt med mig under hela träningspasset. Du ser mig utföra alla yogarörelser, hör alla instruktioner och kan ställa frågor om det är något du undrar över.

Schema för Ta Forms yogagrupper våren 2024

Pris: 1 400 kronor för 10 gånger och 1 600 kronor för 12 gånger

Vill du hellre träna när som helst när det passar dig, kan du ta del av alla mina inspelade yogapass via Youtube. Du bokar 5 eller 10 yogapass, som du har fri tillgång till under tre månader.

Pris: 800 kronor för 5 yogapass eller 1 500 kronor för 10 yogapass

Är du intresserad av att yoga tillsammans med mig så ring 0702-11 86 09 eller fyll i formuläret på min kontaktsida här på webbplatsen.

Postural yoga – mjuk yoga som ger avspänning och stabilitet

Postural yoga är en mjuk och skonsam yogaform som passar de flesta, även dig som har en del smärta och spänningar i kroppen. Yogapassen består av enkla yogaövningar, avspänningsövningar, styrkeövningar, andningsövningar samt tryckövningar och posturala övningar som löser upp spänningar, förbättrar hållningen och bidrar till att ta bort muskulära obalanser i kroppen. Övningarna utförs liggande, sittande och stående.

Den bärande tanken i den posturala yogan är att du steg för steg ska förbättra din hållning genom ökad kroppsmedvetenhet och rörelsekontroll. Du kommer att få bättre kontakt med dina djupa, stabiliserande muskler och dina viktbärande leder kommer efter hand att hamna i mer gynnsamma positioner.

I den posturala yogan använder vi väggar, golv, stolar, block, bälten, bolster, filtar och mjuka pilatesrullar för att du som deltagare ska kunna utföra alla övningar på ett kontrollerat sätt som känns bra för dig.

Den posturala yogan finns i två nivåer, nivå 1 och nivå 2.

Rehabyoga med inriktning på hållning och muskelbalansering

Ta Forms rehabyoga är inriktad på muskelbalansering och hållningsträning. Den består av ett flöde av yogarörelser som utförs i ett lugnt tempo med hjälp av olika redskap, som stolar, bolster, yogaband och klossar. Yogaflödet som används i rehabyogan är utvecklat av ett mycket erfaret team av fysioterapeuter, naprapater och internationellt etablerade yogalärare på Nordiska Yogainstitutet. I rehabyogapasset utförs även bindvävspåverkande tryckövningar samt hållningsförbättrande och funktionshöjande posturala övningar, utvecklade inom ramen för den så kallade Optimummetoden och av Tina Froh, som är utbildad rehabyogalärare och Optimumtränare. Posturala övningar aktiverar kroppens djupaste, stabiliserande hållningsmuskler.

Den bärande tanken med träningen är att stärka och återställa kroppens naturliga, grundläggande rörelsemönster och arbeta bort spänningar och felaktiga, kompensatoriska rörelsemönster. Med hjälp av biomekaniska teman får du lära dig hur du använder kroppen och belastar den på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt utifrån dina egna förutsättningar.

Postural hathayoga – anatomiskt genomtänkt yoga
med fokus på rörelseglädje och utforskande

Postural hathayoga är en vidareutveckling av viryayoga, som är en svenskutvecklad form av hathayoga som är utformad på ett sätt som ska motverka skador och skapa en medvetenhet hos dig som yogautövare om hur du utför olika yogaövningar, asanas, på ett välgörande och hälsosamt sätt.

Under varje yogapass arbetar oss igenom ett flöde av yogarörelser i ett kontrollerat, lugnt tempo. Vid behov använder vi yogaklossar och en stol så att du som deltagare ska kunna göra övningarna på ett sätt som passar din kropp. Under ett yogapass utforskar vi även kroppen med hjälp av bindvävspåverkande tryckövningar samt funktionshöjande och hållningsförbättrande posturala övningar. Den posturala hathayogan finns i två nivåer, nivå 1 och nivå 2.

Rörelselära, yogafilosofi och glädje i skön förening

På alla Ta Forms yogaklasser fokuserar vi på ett biomekaniskt tema. Det innebär att du som deltagare får del av rörelsetekniker, som gör att du successivt ökar både dina kunskaper om och din känsla för hur du utför yogaövningar på ett sätt som gör din kropp starkare, rörligare och stabilare.

I yogan får du också ta del av små upplyftande, tankeväckande filosofiska teman som har en koppling till yogafilosofin. Det kan vara allt från citat från yogiska skrifter till enkla handfasta tips om andning, acceptans eller medveten närvaro.

Bärande tankar i all Ta Form-yoga är att du ska få en djupare förståelse för hur din kropp fungerar, få med dig verktyg som bidrar till ett inre lugn och harmoni och att du ska känna dig glad och upplyft efter en yogaklass. Yoga på rätt nivå är välgörande för kropp och själ – och det är roligt!

Kontakt


Christina Froh – 0702-11 86 09