Christina Froh sjunger julsånger i Högåskyrkan i Tibro.

Kommunikation och sång med engagemang och fingertoppskänsla

Engagemang, ärlighet och respekt. Det är med de orden i centrum som jag vill förmedla budskap, på olika sätt och i olika sammanhang. Med ord, med bilder och med sång.

Jag har under hela mitt yrkesverksamma liv haft förmånen att få sprida kunskap om träning, frisk- och sjukvård, miljövård, utbildningar, kultur, livsfrågor och kommunala verksamheter och projekt som journalist, kommunkommunikatör och utbildare. Jag har fått möta människor i livets alla skeden som gett mig förtroendet att berätta om sina erfarenheter och upplevelser. Det ser jag som en fantastisk förmån eftersom jag drivs framåt i livet av en naturlig nyfikenhet. Jag har alltid velat veta mer, förstå och förklara – och jag har ett genuint intresse för andra människor.

Utbildningsmaterial om träning och hälsa
– en rolig utmaning!

Sedan drygt tio år tillbaka är jag kommunikatör på Tibro kommun, ett kreativt och mångfacetterat uppdrag som ger mig möjlighet att arbeta både strategiskt och operativt med kommunikation. Jag gillar bredden i kommunikatörsyrket och tycker att det är inspirerande att arbeta målmedvetet med kommunikations- och samhällsutveckling tillsammans med människor med olika kompetenser.

Vid sidan om mitt kommunikatörsuppdrag är jag gärna med och utvecklar material till tränings- och friskvårdsutbildningar. Eftersom jag är passionerat intresserad av träning och hälsa får du gärna kontakta mig om du vill ha hjälp med att ta fram ett nytt utbildningsmaterial eller revidera ett befintligt. Jag är van vid att söka fram relevant fakta och presentera den på ett lättillgängligt sätt och har stor erfarenhet av både textgranskning och grafisk formgivning.

I min roll som utbildare har jag haft förmånen att få skapa och utveckla utbildningsmaterial till flera av Gymnastikförbundets gruppträningsutbildningar. Jag är huvudförfattare till kurserna  ”Funktionell styrka med core” och ”Seniorträning”, jag har utvecklat innehållet i Gymnastikförbundets tidigare baskurs för gruppträningsledare och gympautbildning och jag har, på eget initiativ, skapat inspirationshäftet ”Rörelseglädje i klassrummet”.

Solosång med engagemang och känsla

Det finns även en annan, musikalisk, sida av min starka inre drivkraft att uttrycka mig.  När jag som tioåring fick möjlighet att sjunga solo i kyrkan för första gången väcktes min passion för att förmedla budskap och känslor med sång.

Jag har genom åren varit med i kabaréer och musikaler, framträtt på trivselkvällar, sjungit i flera körer, medverkat med sång på gudstjänster och sjungit på många dop, bröllop och begravningar. Jag har en mezzosopranröst med ett brett tonomfång och sjunger alltifrån gospellåtar och negro spirituals till visor, musikallåtar och powerballader.

För mig är känslan och budskapet i det jag sjunger viktigt. Jag vill beröra och engagera med min sång. Ett sångframträdande ska vara naturligt, innerligt, äkta och personligt.

Vill du att jag ska sjunga på en gudstjänst, ett dop, ett bröllop eller en begravning, så hör av dig så att vi kan träffas och tillsammans välja ut sånger med rätt känsla och passande innehåll. Jag skriver även sångtexter om kärlek, medmänsklighet och miljöansvar och annat som jag blir berörd av, så har du en sång som behöver textbearbetas eller översättas för att passa i sammanhanget kan jag även bistå med det. Tveka inte att höra av dig!

Kontakt


Christina Froh – 0702-11 86 09