Träna med Tina på årets hälsovecka!

Postural träning på Lilla Park.

Den 27-31 juli är det dags för årets hälsovecka i Hjo. I år bjuds det på ett fullmatat program med träning, yoga, meditation, healing och en rad föreläsningar och workshops. I år kan du träna morgonyoga, stolyoga, postural hathayoga, vardagsstyrketräning och postural träning med Tina Froh, som är yogalärare, postural tränare och gruppträningsutbildare. Tina ger dig även möjlighet att prova på Life Alignment, som är en form av intuitiv coachning, och så håller hon i en workshop om energiarbete och healing tillsammans med Andrea Röjd Sannö från Healing For Hjo. Varmt välkommen!

Under veckan erbjuder Tina Froh på Ta Form följande aktiviteter:

Onsdag 27/7 kl. 10.00-11.00. Stolyoga, Rödingens gymnastiksal. En stabil stol gör yoga tillgänglig för många fler – samtidigt som den bidrar till att ge dig som yogar nya upplevelser av vanliga yogaövningar. Under det här stolyogapasset får du prova på att arbeta med en stol i både sittande och stående yogaövningar som är stärkande, rörlighetsfrämjande och förbättrar hållningen. Det finns möjlighet att köpa ett hemträningsprogram med stolyogaövningar med instruktioner om hur övningarna ska utföras för 150 kronor.

Onsdag 27/7 kl. 18.15-19.30. Postural hathayoga, Lilla Park. I den här yogan varvas enkla, klassiska yogaövningar med välgörande andningsövningar och posturala övningar som förbättrar hållningen, reducerar muskelspänningar och stärker kroppens grundläggande rörelsemönster. Övningarna utförs i ett lugnt tempo. Vid behov används yogaklossar och en stol som gör att du som deltagare kan utföra övningarna på ett sätt som passar din kropp. Ta med egen matta.

Torsdag 28/7 kl. 8.45-9.30. Morgonyoga, gräsytan vid hotell Bellevue. Börja dagen med ett stärkande och rörlighetsfrämjande yogapass med härlig utsikt över Vättern. Passet består av ett flöde av yogarörelser som utförs i ett lugnt tempo. Ta med egen matta.

Torsdag 28/7 kl. 17.00-18.30. Workshop: Så fungerar energimedicin och healing, Lilla Park. Energimedicin är ett samlingsbegrepp för tränings- och behandlingsformer som stimulerar vår förmåga till självläkning. I den här workshopen, som Tina Froh leder tillsammans med Andrea Sannö Röjd, Healing For Hjo, får du en inblick i hur vi påverkas av energier, hur energiarbete fungerar och får prova på muskeltestning, healing och Life Alignment, den energibehandlingsmetod som Tina erbjuder. Se filmen om energiworkshopen: https://www.youtube.com/watch?v=3_6DJdpwMLQ

Fredag 29/7 kl. 10.00-12.00. Prova Life Alignment-behandling, Ateljé Rödluvan, Tunnbindaregränd 3. Life Alignment är en väl etablerad, internationell energibehandlingsmetod. Under en Life Alignment-behandling får du hjälp med att komma i kontakt med din kropp och din inre visdom på ett sätt som gör att du blir medveten om och kan frigöra dig från känslor, tankemönster och djupt ingrodda föreställningar, som hindrar dig från att utvecklas och som påverkar din hälsa och ditt välbefinnande på ett negativt sätt. Med hjälp av muskeltest och en intuitiv, känslomässig bearbetningsprocess höjs energifrekvensen i din fysiska kropp och i ditt biofält – auran, vilket främjar kroppens självläkningsförmåga. Prova på-behandling erbjuds kl. 10.00-10.30, kl. 10.45-11.15 samt kl. 11.30-12.00. Tidsbokning via taform@froh.se eller 0702-11 86 09. Se filmen om hur en Life Alignment-balansering kan gå till: https://www.youtube.com/watch?v=O9XZrF0-kRs

Lördag 30/7 kl. 8.45-9.30. Morgonyoga, gräsytan vid hotell Bellevue. Börja dagen med ett stärkande och rörlighetsfrämjande yogapass med härlig utsikt över Vättern. Passet består av  ett flöde av yogarörelser som utförs i ett lugnt tempo. Ta med egen matta.

Lördag 30/7 kl. 10.45-11.45. Vardagsstyrketräning, gräsplanen vid stadsparksscenen. Allsidigt styrketräningspass som innehåller övningar som stärker hela kroppen, inklusive kroppens djupa stabiliseringsmuskler som behöver tränas på ett helt annat sätt än våra vanliga rörelsemuskler. Passet är anpassat för hemmabruk och passar både äldre och yngre vardagsmotionärer. Det finns möjlighet att köpa ett träningsprogram med instruktioner för hur övningarna ska utföras för 150 kronor. Ta med egen matta.

Söndag 31/7 kl. 9.45-11.00. Postural träning. Lilla Park. Träningspass med en serie enkla övningar som löser upp spänningar, förbättrar hållningen och gör dig mer stabil och rörlig. Det är grundträning som stärker och balanserar kroppen inifrån och ut och som utgör ett viktigt komplement till vanlig träning om du strävar efter att ha en både vältränad och välbalanserad kropp. Fungerar även som ett bra återhämtningspass för dig som tränat mycket under hälsoveckan. Det finns möjlighet att köpa ett posturalt träningsprogram med instruktioner för hur ett antal enkla posturala övningar ska utföras för 150 kronor. Ta med egen matta.

Här hittar du information om alla aktiviteter som genomförs under årets hälsovecka:

Här kan du prova på två stolyogapass, som du kan genomföra för att slappna av och återfå cirkulationen i rygg, nacke och höfter samt öka styrkan och rörligheten i hela kroppen.

Dela denna sida